Iréne - Az Iréne név jelentése, Iréne névnapjai, Iréne név becézése és más érdekességek:

● Az Iréne név eredete: görög - német - finn

● Az Iréne név jelentése:

béke, békés ( Az Irén német és finn alakváltozata )

● Az Iréne név becézése / Iréne becenevei:

Irénke, Réni, Rénke, Rénu, Rénus, Irci, Ircus

● Iréne névnapja:

március 25.április 3.április 5.május 5.június 28.október 20.
● Az Iréne név típusa: I betűs női név / lánynév
● Az Iréne név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni az Iréne névről? Görgess lejjebb!
Az Iréne az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség Az Iréne névről

● Az Iréne név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
Az Iréne név számmisztikai elemzése:
I ( 9 ) + R ( 9 ) + É ( 5 ) + N ( 5 ) + E ( 5 ) = 33 ( 3 + 3 )
Az Iréne névszáma: 6
A 6-os szám jegyében született ember életét a kiegyensúlyozottság, a jólét és az egészség jellemzi. Társaságkedvelő, aki szereti és érti is a tréfát: többnyire jókedvű és segítőkész. Magas az igazságérzete: megveti a trükközést, a törvénytelen dolgokat. Általában szerencsés mindenben amihez fog, és a szerencséje gyümölcsével szívesen segít másokon is. Életvidámsága és segítőkészsége miatt mindig akad valaki, aki segít neki ha bajban van.

● Az Iréne név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt az Iréne név ? Jó helyen jársz!
Az Iréne: 5 betűből álló női név / lánynév
Az Iréne név hangrendje: magas hangrendű női név / lánynév
Az Iréne név magánhangzói: E, É, I,
Az Iréne név mássalhangzói: N, R,
Az Iréne név szótagszáma: 3 szótagú női név / lánynév

Az Iréne névhez hasonló női nevek / lánynevek

Az Iréne névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 119 db I betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 80 női név / lány név és 39 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
I betűs női nevek / lánynevek listája I betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg az Iréne névvel kapcsolatban. az Iréne név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  az Iréne név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  az Iréne név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány az Iréne névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  az Iréne név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( az Iréne nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna az Iréne névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!