Joachim - A Joachim név jelentése, Joachim névnapjai, Joachim név becézése és más érdekességek:

● A Joachim név eredete: héber

● A Joachim név jelentése:

Jahve felemel ( A Joakim név alakváltozata )

● A Joachim név becézése / Joachim becenevei:

Jo, Jojo, Achi, Achu, Achuka,

● Joachim névnapja:

március 20.április 16.július 26.augusztus 16.
● A Joachim név típusa: J betűs férfi név / fiúnév
● A Joachim név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Joachim névről? Görgess lejjebb!
A Joachim az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Joachim névről

● A Joachim név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Joachim név számmisztikai elemzése:
J ( 1 ) + O ( 6 ) + A ( 1 ) + C ( 3 ) + H ( 8 ) + I ( 9 ) + M ( 4 ) = 32 ( 3 + 2 )
A Joachim névszáma: 5
A 5-ös szám jegyében született ember életét a korlátlan szabadság jellemzi. Könnyedén veszi az életet: optimista és bizakodó. Szereti (és halmozza is) az élvezeteket: szenvedélyes és titokzatos. Könnyen lázba jön, de lelkesedése hamar el is száll. Sosem tervez hosszú távra, inkább a pillanat örömét élvezi. A szerencse is általában mellé szegődik.

● A Joachim név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Joachim név ? Jó helyen jársz!
A Joachim: 7 betűből álló férfi név / fiúnév
A Joachim név hangrendje: vegyes hangrendű férfi név / fiúnév
A Joachim név magánhangzói: A, I, O,
A Joachim név mássalhangzói: C, H, J, M,
A Joachim név szótagszáma: 3 szótagú férfi név / fiúnév

A Joachim névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Joachim névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 143 db J betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 80 női név / lány név és 63 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
J betűs női nevek / lánynevek listája J betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Joachim névvel kapcsolatban. a Joachim név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Joachim név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Joachim név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Joachim névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Joachim név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Joachim nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Joachim névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!