Lúciusz - A Lúciusz név jelentése, Lúciusz névnapjai, Lúciusz név becézése és más érdekességek:

● A Lúciusz név eredete: latin

● A Lúciusz név jelentése:

fényes, ragyogó, hajnalban született

● A Lúciusz név becézése / Lúciusz becenevei:

Luci, Lucika, Lucó, Ciusz, Ciu, Uci, Ucka

● Lúciusz névnapja:

március 4.augusztus 5.október 19.december 3.
● A Lúciusz név típusa: L betűs férfi név / fiúnév
● A Lúciusz név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Lúciusz névről? Görgess lejjebb!
A Lúciusz az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Lúciusz névről

● A Lúciusz név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Lúciusz név számmisztikai elemzése:
L ( 3 ) + Ú ( 3 ) + C ( 3 ) + I ( 9 ) + U ( 3 ) + S ( 1 ) + Z ( 8 ) = 30 ( 3 + 0 )
A Lúciusz névszáma: 3
A 3-as szám jegyében született ember örök kételkedő. Mindennel / mindenkivel ellenkezik, és éppen ebből az állandó feszültségből képes megalkotni a legtökéletesebb egységet. Erős a fantáziája, ugyanakkor meglehetősen gyakorlatias is az élet minden területén.  Legfontosabb célja a világ jobbá tétele, az ellentétek megszüntetése és ezért bármikor tenni is képes. A váratlan felemelkedés, az elérhetetlennek vélt siker és gazdagság megtalálása jellemzi.

● A Lúciusz név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Lúciusz név ? Jó helyen jársz!
A Lúciusz: 7 betűből álló férfi név / fiúnév
A Lúciusz név hangrendje: vegyes hangrendű férfi név / fiúnév
A Lúciusz név magánhangzói: I, U, Ú,
A Lúciusz név mássalhangzói: SZ, C, L,
A Lúciusz név szótagszáma: 3 szótagú férfi név / fiúnév

A Lúciusz névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Lúciusz névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 251 db L betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 176 női név / lány név és 75 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
L betűs női nevek / lánynevek listája L betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Lúciusz névvel kapcsolatban. a Lúciusz név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Lúciusz név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Lúciusz név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Lúciusz névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Lúciusz név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Lúciusz nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Lúciusz névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!