Katica - A Katica név jelentése, Katica névnapjai, Katica név becézése és más érdekességek:

● A Katica név eredete: görög

● A Katica név jelentése:

mindig tiszta, nyilazó, biztosan célzó ( A Katalin önállósult becézője )

● A Katica név becézése / Katica becenevei:

Kati, Katus, Katuka, Katuci, Katka, Katika, Katica, Kató, Katinka

● Katica névnapja:

február 13.március 9.március 22.március 24.április 29.április 30.május 9.szeptember 15.november 25.december 31.
● A Katica név típusa: K betűs női név / lány név
● A Katica név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka női név / lány név
▶ Még többet szeretnél megtudni a Katica névről? Görgess lejjebb!
A Katica az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Katica névről

● A Katica név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Katica név számmisztikai elemzése:
K ( 2 ) + A ( 1 ) + T ( 2 ) + I ( 9 ) + C ( 3 ) + A ( 1 ) = 18 ( 1 + 8 )
A Katica névszáma: 9
A 9-es szám jegyében született ember életét az erő és a tenni akarás jellemzi. Filozofikus, tanítói alkat, aki önzetlen, önfeláldozó és segítőkész. Életcélja az emberiség sorsának jobbítása, amiért gyakran feláldozza önmagát is (a saját érdekeit nagyon gyakran háttérbe szorítja). Általában azért nem gazdagodik meg, mert amint hozzájut valamihez szétosztja a rászorulók között.

● A Katica név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Katica név ? Jó helyen jársz!
A Katica: 6 betűből álló női név / lány név
A Katica név hangrendje: vegyes hangrendű női név / lány név
A Katica név magánhangzói: A, I,
A Katica név mássalhangzói: C, K, T,
A Katica név szótagszáma: 3 szótagú női név / lány név

A Katica névhez hasonló női nevek / lány nevek

A Katica névhez hasonló hangzású női nevek / lány nevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 272 db K betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 130 női név / lány név és 142 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
K betűs női nevek / lánynevek listája K betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Katica névvel kapcsolatban. a Katica név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Katica név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Katica név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Katica névhez hasonló női név / lány név  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Katica név is) anyakönyvezhető női név / lány név , ami azt jelenti, hogy magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a magyarországon hivatalosan anyagkönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Katica nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Katica névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!