Katrin - A Katrin név jelentése, Katrin névnapjai, Katrin név becézése és más érdekességek:

● A Katrin név eredete: görög - német

● A Katrin név jelentése:

mindig tiszta, nyilazó, biztosan célzó ( A Katalin német formájának önállósult becézője )

● A Katrin név becézése / Katrin becenevei:

Kati, Katus, Katuka, Katuci, Katka, Katika, Katica, Katinka, Kató

● Katrin névnapja:

március 9.április 29.február 13.szeptember 15.május 9.november 25.március 22.március 24.április 30.december 31.
● A Katrin név típusa: K betűs női név / lánynév
● A Katrin név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Katrin névről? Görgess lejjebb!
A Katrin az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Katrin névről

● A Katrin név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Katrin név számmisztikai elemzése:
K ( 2 ) + A ( 1 ) + T ( 2 ) + R ( 9 ) + I ( 9 ) + N ( 5 ) = 28 ( 2 + 8 ) = 10 ( 1 + 0 )
A Katrin névszáma: 1
A 1-es szám jegyében született ember életét az egységesség, a határozottság jellemzi. Határozott, kreatív, egyszerű és mégis hihetetlenül összetett személyiség. Győztes típus,aki merész és vállalkozó szellemű. Merészsége miatt hajlamos beavatkozni mások életébe. Veszíteni nem tud, de mivel általában szerencsés mindenben amihez hozzáfog, ritkán is veszít.

● A Katrin név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Katrin név ? Jó helyen jársz!
A Katrin: 6 betűből álló női név / lánynév
A Katrin név hangrendje: vegyes hangrendű női név / lánynév
A Katrin név magánhangzói: A, I,
A Katrin név mássalhangzói: K, N, R, T,
A Katrin név szótagszáma: 2 szótagú női név / lánynév

A Katrin névhez hasonló női nevek / lánynevek

A Katrin névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 281 db K betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 135 női név / lány név és 146 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
K betűs női nevek / lánynevek listája K betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Katrin névvel kapcsolatban. a Katrin név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Katrin név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Katrin név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Katrin névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Katrin név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Katrin nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Katrin névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!