Keresztes - A Keresztes név jelentése, Keresztes névnapjai, Keresztes név becézése és más érdekességek:

● A Keresztes név eredete: latin - magyar

● A Keresztes név jelentése:

Krisztushoz tartozó, keresztény ( A Keresztély név régi magyar formája )

● A Keresztes név becézése / Keresztes becenevei:

Keri, Kerus, Kerkó, Keró, Keruka, Reszti, Resztes

● Keresztes névnapja:

április 3.július 27.november 12.december 20.
● A Keresztes név típusa: K betűs férfi név / fiúnév
● A Keresztes név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Keresztes névről? Görgess lejjebb!
A Keresztes az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Keresztes névről

● A Keresztes név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Keresztes név számmisztikai elemzése:
K ( 2 ) + E ( 5 ) + R ( 9 ) + E ( 5 ) + S ( 1 ) + Z ( 8 ) + T ( 2 ) + E ( 5 ) + S ( 1 ) = 38 ( 3 + 8 ) = 11 ( 1 + 1 )
A Keresztes névszáma: 2
A 2-as szám jegyében született ember élete a szélsőséges ellentétekről szól. Megtalálható benne a jó és a rossz, a siker és a kudarc, a fekete és a fehér, az igen és a nem. Képes anyagi jólétet teremteni önmagának és szeretteinek. Érzékeny lélek, aki szívesen segít másokon, és ezt gyakran elsődleges céljának is tekinti.

● A Keresztes név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Keresztes név ? Jó helyen jársz!
A Keresztes: 9 betűből álló férfi név / fiúnév
A Keresztes név hangrendje: magas hangrendű férfi név / fiúnév
A Keresztes név magánhangzói: E,
A Keresztes név mássalhangzói: SZ, K, R, S, T,
A Keresztes név szótagszáma: 3 szótagú férfi név / fiúnév

A Keresztes névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Keresztes névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 273 db K betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 131 női név / lány név és 142 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
K betűs női nevek / lánynevek listája K betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Keresztes névvel kapcsolatban. a Keresztes név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Keresztes név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Keresztes név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Keresztes névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Keresztes név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a magyarországon hivatalosan anyagkönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Keresztes nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Keresztes névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!