Lida - A Lida név jelentése, Lida névnapjai, Lida név becézése és más érdekességek:

● A Lida név eredete: görög

● A Lida név jelentése:

az ókori Lüdiából ( Kis-Ázsia ) való nő ( A Lídia önállósult becézője )

● A Lida név becézése / Lida becenevei:

Lidi, Lidus, Liduka, Liduska, Lidci, Ida, Idus, Iduka

● Lida névnapja:

február 12.március 27.április 14.augusztus 3.
● A Lida név típusa: L betűs női név / lánynév
● A Lida név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Lida névről? Görgess lejjebb!
A Lida az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Lida névről

● A Lida név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Lida név számmisztikai elemzése:
L ( 3 ) + I ( 9 ) + D ( 4 ) + A ( 1 ) = 17 ( 1 + 7 )
A Lida névszáma: 8
A 8-as szám jegyében született ember életét a megpróbáltatások és a nehéz élethelyzetek jellemzik. Élete sok nehézséget, sokszor szenvedést és betegséget is tartogat. Keményen meg kell küzdenie mindenért, és bár sok csapás éri, sosem adja fel. Igazi küzdő típus, akinek a végtelen kitartásában rejlik a sikere.

● A Lida név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Lida név ? Jó helyen jársz!
A Lida: 4 betűből álló női név / lánynév
A Lida név hangrendje: vegyes hangrendű női név / lánynév
A Lida név magánhangzói: A, I,
A Lida név mássalhangzói: D, L,
A Lida név szótagszáma: 2 szótagú női név / lánynév

A Lida névhez hasonló női nevek / lánynevek

A Lida névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 253 db L betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 178 női név / lány név és 75 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
L betűs női nevek / lánynevek listája L betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Lida névvel kapcsolatban. a Lida név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Lida név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Lida név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Lida névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Lida név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Lida nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Lida névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!