Narcissza - A Narcissza név jelentése, Narcissza névnapjai, Narcissza név becézése és más érdekességek:

● A Narcissza név eredete: görög ( mitológiai )

● A Narcissza név jelentése:

kábító, nárcisz ( A Nárcisz latinos alakváltozata )

● A Narcissza név becézése / Narcissza becenevei:

Cissza, Cisszi, Ciszke, Nari, Narci, Nárcisz

● Narcissza névnapja:

március 18.október 29.
● A Narcissza név típusa: N betűs női név / lánynév
● A Narcissza név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Narcissza névről? Görgess lejjebb!
A Narcissza az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Narcissza névről

● A Narcissza név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Narcissza név számmisztikai elemzése:
N ( 5 ) + A ( 1 ) + R ( 9 ) + C ( 3 ) + I ( 9 ) + S ( 1 ) + S ( 1 ) + Z ( 8 ) + A ( 1 ) = 38 ( 3 + 8 ) = 11 ( 1 + 1 )
A Narcissza névszáma: 2
A 2-as szám jegyében született ember élete a szélsőséges ellentétekről szól. Megtalálható benne a jó és a rossz, a siker és a kudarc, a fekete és a fehér, az igen és a nem. Képes anyagi jólétet teremteni önmagának és szeretteinek. Érzékeny lélek, aki szívesen segít másokon, és ezt gyakran elsődleges céljának is tekinti.

● A Narcissza név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Narcissza név ? Jó helyen jársz!
A Narcissza: 9 betűből álló női név / lánynév
A Narcissza név hangrendje: vegyes hangrendű női név / lánynév
A Narcissza név magánhangzói: A, I,
A Narcissza név mássalhangzói: SZ, C, N, R, S,
A Narcissza név szótagszáma: 3 szótagú női név / lánynév

A Narcissza névhez hasonló női nevek / lánynevek

A Narcissza névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 203 db N betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 133 női név / lány név és 70 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
N betűs női nevek / lánynevek listája N betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Narcissza névvel kapcsolatban. a Narcissza név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Narcissza név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Narcissza név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Narcissza névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Narcissza név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a magyarországon hivatalosan anyagkönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Narcissza nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Narcissza névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!