Ildikó - Az Ildikó név jelentése, Ildikó névnapjai, Ildikó név becézése és más érdekességek:

● Az Ildikó név eredete: germán - magyar

● Az Ildikó név jelentése:

harcos, Attila hun uralkodó feleségének, Krimhildának a nevéből származik

● Az Ildikó név becézése / Ildikó becenevei:

Ildi, Dikó, Ildike, Ilda, Ildus, Ilduska, Ili, Ilike, Ildó, Ildóka, Ilcsi, Ildóc

● Ildikó névnapja:

március 10.április 30.szeptember 17.szeptember 21.szeptember 23.november 17.
● Az Ildikó név típusa: I betűs női név / lánynév
● Az Ildikó név előfordulási gyakorisága: Rendkívül gyakori női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni az Ildikó névről? Görgess lejjebb!
Az Ildikó az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség Az Ildikó névről

● Az Ildikó név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
Az Ildikó név számmisztikai elemzése:
I ( 9 ) + L ( 3 ) + D ( 4 ) + I ( 9 ) + K ( 2 ) + Ó ( 6 ) = 33 ( 3 + 3 )
Az Ildikó névszáma: 6
A 6-os szám jegyében született ember életét a kiegyensúlyozottság, a jólét és az egészség jellemzi. Társaságkedvelő, aki szereti és érti is a tréfát: többnyire jókedvű és segítőkész. Magas az igazságérzete: megveti a trükközést, a törvénytelen dolgokat. Általában szerencsés mindenben amihez fog, és a szerencséje gyümölcsével szívesen segít másokon is. Életvidámsága és segítőkészsége miatt mindig akad valaki, aki segít neki ha bajban van.

● Az Ildikó név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt az Ildikó név ? Jó helyen jársz!
Az Ildikó: 6 betűből álló női név / lánynév
Az Ildikó név hangrendje: vegyes hangrendű női név / lánynév
Az Ildikó név magánhangzói: I, Ó,
Az Ildikó név mássalhangzói: D, K, L,
Az Ildikó név szótagszáma: 3 szótagú női név / lánynév

Az Ildikó névhez hasonló női nevek / lánynevek

Az Ildikó névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 119 db I betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 80 női név / lány név és 39 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
I betűs női nevek / lánynevek listája I betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg az Ildikó névvel kapcsolatban. az Ildikó név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  az Ildikó név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  az Ildikó név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány az Ildikó névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  az Ildikó név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( az Ildikó nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna az Ildikó névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!