Rózsi - A Rózsi név jelentése, Rózsi névnapjai, Rózsi név becézése és más érdekességek:

● A Rózsi név eredete: magyar - latin

● A Rózsi név jelentése:

rózsa ( A Rózsa önállósult becézője )

● A Rózsi név becézése / Rózsi becenevei:

Rózsika, Rózsácska, Rózska, Rózsica, Zsazsa

● Rózsi névnapja:

augusztus 23.augusztus 30.szeptember 4.
● A Rózsi név típusa: R betűs női név / lány név
● A Rózsi név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló női név / lány név
▶ Még többet szeretnél megtudni a Rózsi névről? Görgess lejjebb!
A Rózsi az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Rózsi névről

● A Rózsi név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Rózsi név számmisztikai elemzése:
R ( 9 ) + Ó ( 6 ) + Z ( 8 ) + S ( 1 ) + I ( 9 ) = 33 ( 3 + 3 )
A Rózsi névszáma: 6
A 6-os szám jegyében született ember életét a kiegyensúlyozottság, a jólét és az egészség jellemzi. Társaságkedvelő, aki szereti és érti is a tréfát: többnyire jókedvű és segítőkész. Magas az igazságérzete: megveti a trükközést, a törvénytelen dolgokat. Általában szerencsés mindenben amihez fog, és a szerencséje gyümölcsével szívesen segít másokon is. Életvidámsága és segítőkészsége miatt mindig akad valaki, aki segít neki ha bajban van.

● A Rózsi név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Rózsi név ? Jó helyen jársz!
A Rózsi: 5 betűből álló női név / lány név
A Rózsi név hangrendje: vegyes hangrendű női név / lány név
A Rózsi név magánhangzói: I, Ó,
A Rózsi név mássalhangzói: ZS, R,
A Rózsi név szótagszáma: 2 szótagú női név / lány név

A Rózsi névhez hasonló női nevek / lány nevek

A Rózsi névhez hasonló hangzású női nevek / lány nevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 210 db R betűvel kezdődő anyagkönyvezhető név van. Ebből 100 női név / lány név és 103 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
R betűs női nevek / lánynevek listája R betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Rózsi névvel kapcsolatban. a Rózsi név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Rózsi név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Rózsi név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Rózsi névhez hasonló női név / lány név  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Rózsi név is) anyakönyvezhető női név / lány név , ami azt jelenti, hogy magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a magyarországon hivatalosan anyagkönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Rózsi nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Rózsi névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!