Teréza - A Teréza név jelentése, Teréza névnapjai, Teréza név becézése és más érdekességek:

● A Teréza név eredete: görög - német

● A Teréza név jelentése:

( e helyről ) származó, arató, szüretelő, vadásznő ( A Terézia német eredetű alakváltozata )

● A Teréza név becézése / Teréza becenevei:

Teréz, Teri, Terka, Terus, Terci, Terike, Rézi, Réza, Terézke

● Teréza névnapja:

március 11.június 17.július 8.augusztus 3.október 1.október 3.október 15.
● A Teréza név típusa: T betűs női név / lánynév
● A Teréza név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Teréza névről? Görgess lejjebb!
A Teréza az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Teréza névről

● A Teréza név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Teréza név számmisztikai elemzése:
T ( 2 ) + E ( 5 ) + R ( 9 ) + É ( 5 ) + Z ( 8 ) + A ( 1 ) = 30 ( 3 + 0 )
A Teréza névszáma: 3
A 3-as szám jegyében született ember örök kételkedő. Mindennel / mindenkivel ellenkezik, és éppen ebből az állandó feszültségből képes megalkotni a legtökéletesebb egységet. Erős a fantáziája, ugyanakkor meglehetősen gyakorlatias is az élet minden területén.  Legfontosabb célja a világ jobbá tétele, az ellentétek megszüntetése és ezért bármikor tenni is képes. A váratlan felemelkedés, az elérhetetlennek vélt siker és gazdagság megtalálása jellemzi.

● A Teréza név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Teréza név ? Jó helyen jársz!
A Teréza: 6 betűből álló női név / lánynév
A Teréza név hangrendje: vegyes hangrendű női név / lánynév
A Teréza név magánhangzói: A, E, É,
A Teréza név mássalhangzói: R, T, Z,
A Teréza név szótagszáma: 3 szótagú női név / lánynév

A Teréza névhez hasonló női nevek / lánynevek

A Teréza névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 182 db T betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 93 női név / lány név és 89 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
T betűs női nevek / lánynevek listája T betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Teréza névvel kapcsolatban. a Teréza név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Teréza név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Teréza név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Teréza névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Teréza név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Teréza nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Teréza névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!