Terka - A Terka név jelentése, Terka névnapjai, Terka név becézése és más érdekességek:

● A Terka név eredete: görög

● A Terka név jelentése:

( e helyről ) származó, arató, szüretelő, vadásznő ( A Terézia önállósult becézője )

● A Terka név becézése / Terka becenevei:

Teri, Terka, Terus, Terci, Terike, Rézi, Rézka, Terézke

● Terka névnapja:

március 11.június 17.július 8.augusztus 3.október 1.október 3.október 15.
● A Terka név típusa: T betűs női név / lánynév
● A Terka név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Terka névről? Görgess lejjebb!
A Terka az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Terka névről

● A Terka név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Terka név számmisztikai elemzése:
T ( 2 ) + E ( 5 ) + R ( 9 ) + K ( 2 ) + A ( 1 ) = 19 ( 1 + 9 ) = 10 ( 1 + 0 )
A Terka névszáma: 1
A 1-es szám jegyében született ember életét az egységesség, a határozottság jellemzi. Határozott, kreatív, egyszerű és mégis hihetetlenül összetett személyiség. Győztes típus,aki merész és vállalkozó szellemű. Merészsége miatt hajlamos beavatkozni mások életébe. Veszíteni nem tud, de mivel általában szerencsés mindenben amihez hozzáfog, ritkán is veszít.

● A Terka név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Terka név ? Jó helyen jársz!
A Terka: 5 betűből álló női név / lánynév
A Terka név hangrendje: vegyes hangrendű női név / lánynév
A Terka név magánhangzói: A, E,
A Terka név mássalhangzói: K, R, T,
A Terka név szótagszáma: 2 szótagú női név / lánynév

A Terka névhez hasonló női nevek / lánynevek

A Terka névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 179 db T betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 91 női név / lány név és 88 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
T betűs női nevek / lánynevek listája T betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Terka névvel kapcsolatban. a Terka név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Terka név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Terka név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Terka névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Terka név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a magyarországon hivatalosan anyagkönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Terka nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Terka névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!