Andrej - Az Andrej név jelentése, Andrej névnapjai, Andrej név becézése és más érdekességek:

● Az Andrej név eredete: szláv

● Az Andrej név jelentése:

férfi, férfias. ( Az András szláv alakváltozata )

● Az Andrej név becézése / Andrej becenevei:

Andrejka, Drejka, Rejka

● Andrej névnapja:

február 4.május 21.november 10.november 30.
● Az Andrej név típusa: A betűs férfi név / fiúnév
● Az Andrej név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni az Andrej névről? Görgess lejjebb!
Az Andrej az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség Az Andrej névről

● Az Andrej név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
Az Andrej név számmisztikai elemzése:
A ( 1 ) + N ( 5 ) + D ( 4 ) + R ( 9 ) + E ( 5 ) + J ( 1 ) = 25 ( 2 + 5 )
Az Andrej névszáma: 7
A 7-es szám jegyében született ember életét a bölcsesség, az okkult tudás és a titkok jellemzik. Olyan tudás  birtokosai, amivel egyszerűen irányíthatják a többieket. Könnyedén felszínre hozzák még a legtitkosabb érzéseket, gondolatokat is, szinte belelátnak másokba. Nagyon erősek a megérzéseik is, amiket az élet minden területén kamatoztatnak. Erős akaratukkal könnyedén manipulálják a környezetüket is, de sosem élnek vissza a képességeikkel.

● Az Andrej név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt az Andrej név ? Jó helyen jársz!
Az Andrej: 6 betűből álló férfi név / fiúnév
Az Andrej név hangrendje: vegyes hangrendű férfi név / fiúnév
Az Andrej név magánhangzói: A, E,
Az Andrej név mássalhangzói: D, J, N, R,
Az Andrej név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

Az Andrej névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

Az Andrej névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 535 db A betűvel kezdődő anyagkönyvezhető név van. Ebből 309 női név / lány név és 178 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
A betűs női nevek / lánynevek listája A betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg az Andrej névvel kapcsolatban. az Andrej név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  az Andrej név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  az Andrej név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány az Andrej névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  az Andrej név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a magyarországon hivatalosan anyagkönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( az Andrej nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna az Andrej névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!