Sándor - A Sándor név jelentése, Sándor névnapjai, Sándor név becézése és más érdekességek:

● A Sándor név eredete: görög - latin

● A Sándor név jelentése:

férfiakat védő, férfiaktól megvédő, akarat

● A Sándor név becézése / Sándor becenevei:

Sándorka, Sanyi, Sanyika, Sandri, Sandi, Sadi, Sandrika, Sadika, Sanka, Sankó, Sanya, Sanyó, Sadri, Sada, Sanci, Saci, Sanyesz, Sanyec, Satya, Ándi, Ándor

● Sándor névnapja:

január 15.február 26.március 18.április 23.május 3.október 11.
● A Sándor név típusa: S betűs férfi név / fiúnév
● A Sándor név előfordulási gyakorisága: Rendkívül gyakori férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Sándor névről? Görgess lejjebb!
A Sándor az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Sándor névről

● A Sándor név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Sándor név számmisztikai elemzése:
S ( 1 ) + Á ( 1 ) + N ( 5 ) + D ( 4 ) + O ( 6 ) + R ( 9 ) = 26 ( 2 + 6 )
A Sándor névszáma: 8
A 8-as szám jegyében született ember életét a megpróbáltatások és a nehéz élethelyzetek jellemzik. Élete sok nehézséget, sokszor szenvedést és betegséget is tartogat. Keményen meg kell küzdenie mindenért, és bár sok csapás éri, sosem adja fel. Igazi küzdő típus, akinek a végtelen kitartásában rejlik a sikere.

● A Sándor név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Sándor név ? Jó helyen jársz!
A Sándor: 6 betűből álló férfi név / fiúnév
A Sándor név hangrendje: mély hangrendű férfi név / fiúnév
A Sándor név magánhangzói: Á, O,
A Sándor név mássalhangzói: D, N, R, S,
A Sándor név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

A Sándor névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Sándor névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 84 db S betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 48 női név / lány név és 36 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
S betűs női nevek / lánynevek listája S betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Sándor névvel kapcsolatban. a Sándor név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Sándor név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Sándor név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Sándor névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Sándor név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Sándor nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Sándor névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!