Denisz - A Denisz név jelentése, Denisz névnapjai, Denisz név becézése és más érdekességek:

● A Denisz név eredete: görög

● A Denisz név jelentése:

Dionüszosznak ajánlott ( A Dénes angol alakváltozata )

● A Denisz név becézése / Denisz becenevei:

Deni, Denike, Niszus

● Denisz névnapja:

április 6.április 8.október 9.november 17.december 2.december 26.december 30.
● A Denisz név típusa: D betűs férfi név / fiúnév
● A Denisz név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Denisz névről? Görgess lejjebb!
A Denisz az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Denisz névről

● A Denisz név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Denisz név számmisztikai elemzése:
D ( 4 ) + E ( 5 ) + N ( 5 ) + I ( 9 ) + S ( 1 ) + Z ( 8 ) = 32 ( 3 + 2 )
A Denisz névszáma: 5
A 5-ös szám jegyében született ember életét a korlátlan szabadság jellemzi. Könnyedén veszi az életet: optimista és bizakodó. Szereti (és halmozza is) az élvezeteket: szenvedélyes és titokzatos. Könnyen lázba jön, de lelkesedése hamar el is száll. Sosem tervez hosszú távra, inkább a pillanat örömét élvezi. A szerencse is általában mellé szegődik.

● A Denisz név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Denisz név ? Jó helyen jársz!
A Denisz: 6 betűből álló férfi név / fiúnév
A Denisz név hangrendje: magas hangrendű férfi név / fiúnév
A Denisz név magánhangzói: E, I,
A Denisz név mássalhangzói: SZ, D, N,
A Denisz név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

A Denisz névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Denisz névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 223 db D betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 122 női név / lány név és 101 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
D betűs női nevek / lánynevek listája D betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Denisz névvel kapcsolatban. a Denisz név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Denisz név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Denisz név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Denisz névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Denisz név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Denisz nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Denisz névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!