Bánk - A Bánk név jelentése, Bánk névnapjai, Bánk név becézése és más érdekességek:

● A Bánk név eredete: magyar

● A Bánk név jelentése:

A bán magyar méltóságnév kicsinyítőképzős változata

● A Bánk név becézése / Bánk becenevei:

Bánki, Bánkika, Bánkus, Ánki

● Bánk névnapja:

március 19.március 21.április 16.május 1.július 17.
● A Bánk név típusa: B betűs férfi név / fiúnév
● A Bánk név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Bánk névről? Görgess lejjebb!
A Bánk az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Bánk névről

● A Bánk név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Bánk név számmisztikai elemzése:
B ( 2 ) + Á ( 1 ) + N ( 5 ) + K ( 2 ) = 10 ( 1 + 0 )
A Bánk névszáma: 1
A 1-es szám jegyében született ember életét az egységesség, a határozottság jellemzi. Határozott, kreatív, egyszerű és mégis hihetetlenül összetett személyiség. Győztes típus,aki merész és vállalkozó szellemű. Merészsége miatt hajlamos beavatkozni mások életébe. Veszíteni nem tud, de mivel általában szerencsés mindenben amihez hozzáfog, ritkán is veszít.

● A Bánk név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Bánk név ? Jó helyen jársz!
A Bánk: 4 betűből álló férfi név / fiúnév
A Bánk név hangrendje: mély hangrendű férfi név / fiúnév
A Bánk név magánhangzói: Á,
A Bánk név mássalhangzói: B, K, N,
A Bánk név szótagszáma: 1 szótagú férfi név / fiúnév

A Bánk névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Bánk névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 303 db B betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 126 női név / lány név és 177 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
B betűs női nevek / lánynevek listája B betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Bánk névvel kapcsolatban. a Bánk név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Bánk név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Bánk név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Bánk névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Bánk név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Bánk nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Bánk névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!