Filippó - A Filippó név jelentése, Filippó névnapjai, Filippó név becézése és más érdekességek:

● A Filippó név eredete: görög - latin - olasz

● A Filippó név jelentése:

lókedvelő ( Fülöp olasz alakváltozata )

● A Filippó név becézése / Filippó becenevei:

Lippó, Lippusz, Lippuka, Fili, Filip, Filipke

● Filippó névnapja:

február 16.május 1.május 3.május 11.május 26.június 6.augusztus 23.szeptember 20.
● A Filippó név típusa: F betűs férfi név / fiúnév
● A Filippó név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Filippó névről? Görgess lejjebb!
A Filippó az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Filippó névről

● A Filippó név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Filippó név számmisztikai elemzése:
F ( 6 ) + I ( 9 ) + L ( 3 ) + I ( 9 ) + P ( 7 ) + P ( 7 ) + Ó ( 6 ) = 47 ( 4 + 7 ) = 11 ( 1 + 1 )
A Filippó névszáma: 2
A 2-as szám jegyében született ember élete a szélsőséges ellentétekről szól. Megtalálható benne a jó és a rossz, a siker és a kudarc, a fekete és a fehér, az igen és a nem. Képes anyagi jólétet teremteni önmagának és szeretteinek. Érzékeny lélek, aki szívesen segít másokon, és ezt gyakran elsődleges céljának is tekinti.

● A Filippó név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Filippó név ? Jó helyen jársz!
A Filippó: 7 betűből álló férfi név / fiúnév
A Filippó név hangrendje: vegyes hangrendű férfi név / fiúnév
A Filippó név magánhangzói: I, Ó,
A Filippó név mássalhangzói: F, L, P,
A Filippó név szótagszáma: 3 szótagú férfi név / fiúnév

A Filippó névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Filippó névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 127 db F betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 77 női név / lány név és 50 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
F betűs női nevek / lánynevek listája F betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Filippó névvel kapcsolatban. a Filippó név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Filippó név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Filippó név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Filippó névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Filippó név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Filippó nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Filippó névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!