Benedek - A Benedek név jelentése, Benedek névnapjai, Benedek név becézése és más érdekességek:

● A Benedek név eredete: latin

● A Benedek név jelentése:

áldott

● A Benedek név becézése / Benedek becenevei:

Beni, Benőke, Bencus

● Benedek névnapja:

március 21.április 14.április 16.május 1.július 11.
● A Benedek név típusa: B betűs férfi név / fiúnév
● A Benedek név előfordulási gyakorisága: Rendkívül gyakori férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Benedek névről? Görgess lejjebb!
A Benedek az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Benedek névről

● A Benedek név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Benedek név számmisztikai elemzése:
B ( 2 ) + E ( 5 ) + N ( 5 ) + E ( 5 ) + D ( 4 ) + E ( 5 ) + K ( 2 ) = 28 ( 2 + 8 ) = 10 ( 1 + 0 )
A Benedek névszáma: 1
A 1-es szám jegyében született ember életét az egységesség, a határozottság jellemzi. Határozott, kreatív, egyszerű és mégis hihetetlenül összetett személyiség. Győztes típus,aki merész és vállalkozó szellemű. Merészsége miatt hajlamos beavatkozni mások életébe. Veszíteni nem tud, de mivel általában szerencsés mindenben amihez hozzáfog, ritkán is veszít.

● A Benedek név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Benedek név ? Jó helyen jársz!
A Benedek: 7 betűből álló férfi név / fiúnév
A Benedek név hangrendje: magas hangrendű férfi név / fiúnév
A Benedek név magánhangzói: E,
A Benedek név mássalhangzói: B, D, K, N,
A Benedek név szótagszáma: 3 szótagú férfi név / fiúnév

A Benedek névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Benedek névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 308 db B betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 129 női név / lány név és 179 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
B betűs női nevek / lánynevek listája B betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Benedek névvel kapcsolatban. a Benedek név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Benedek név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Benedek név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Benedek névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Benedek név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Benedek nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Benedek névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!