Márkusz - A Márkusz név jelentése, Márkusz névnapjai, Márkusz név becézése és más érdekességek:

● A Márkusz név eredete: latin

● A Márkusz név jelentése:

Mars hadistenhez tartózó, Marsnak szentelt

● A Márkusz név becézése / Márkusz becenevei:

Márk, Márkó, Márki, Márku, Márkuka

● Márkusz névnapja:

április 25.május 25.június 18.szeptember 7.október 7.
● A Márkusz név típusa: M betűs férfi név / fiúnév
● A Márkusz név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Márkusz névről? Görgess lejjebb!
A Márkusz az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Márkusz névről

● A Márkusz név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Márkusz név számmisztikai elemzése:
M ( 4 ) + Á ( 1 ) + R ( 9 ) + K ( 2 ) + U ( 3 ) + S ( 1 ) + Z ( 8 ) = 28 ( 2 + 8 ) = 10 ( 1 + 0 )
A Márkusz névszáma: 1
A 1-es szám jegyében született ember életét az egységesség, a határozottság jellemzi. Határozott, kreatív, egyszerű és mégis hihetetlenül összetett személyiség. Győztes típus,aki merész és vállalkozó szellemű. Merészsége miatt hajlamos beavatkozni mások életébe. Veszíteni nem tud, de mivel általában szerencsés mindenben amihez hozzáfog, ritkán is veszít.

● A Márkusz név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Márkusz név ? Jó helyen jársz!
A Márkusz: 7 betűből álló férfi név / fiúnév
A Márkusz név hangrendje: mély hangrendű férfi név / fiúnév
A Márkusz név magánhangzói: Á, U,
A Márkusz név mássalhangzói: SZ, K, M, R,
A Márkusz név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

A Márkusz névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Márkusz névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 371 db M betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 231 női név / lány név és 140 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
M betűs női nevek / lánynevek listája M betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Márkusz névvel kapcsolatban. a Márkusz név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Márkusz név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Márkusz név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Márkusz névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Márkusz név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Márkusz nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Márkusz névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!