Nikodémus - A Nikodémus név jelentése, Nikodémus névnapjai, Nikodémus név becézése és más érdekességek:

● A Nikodémus név eredete: görög - latin

● A Nikodémus név jelentése:

a nép győzelme

● A Nikodémus név becézése / Nikodémus becenevei:

Niko, Niku, Nikusz, Kodi, Kodém, Mus, Mumu, Mumus

● Nikodémus névnapja:

március 27.augusztus 3.december 25.
● A Nikodémus név típusa: N betűs férfi név / fiúnév
● A Nikodémus név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Nikodémus névről? Görgess lejjebb!
A Nikodémus az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Nikodémus névről

● A Nikodémus név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Nikodémus név számmisztikai elemzése:
N ( 5 ) + I ( 9 ) + K ( 2 ) + O ( 6 ) + D ( 4 ) + É ( 5 ) + M ( 4 ) + U ( 3 ) + S ( 1 ) = 39 ( 3 + 9 ) = 12 ( 1 + 2 )
A Nikodémus névszáma: 3
A 3-as szám jegyében született ember örök kételkedő. Mindennel / mindenkivel ellenkezik, és éppen ebből az állandó feszültségből képes megalkotni a legtökéletesebb egységet. Erős a fantáziája, ugyanakkor meglehetősen gyakorlatias is az élet minden területén.  Legfontosabb célja a világ jobbá tétele, az ellentétek megszüntetése és ezért bármikor tenni is képes. A váratlan felemelkedés, az elérhetetlennek vélt siker és gazdagság megtalálása jellemzi.

● A Nikodémus név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Nikodémus név ? Jó helyen jársz!
A Nikodémus: 9 betűből álló férfi név / fiúnév
A Nikodémus név hangrendje: vegyes hangrendű férfi név / fiúnév
A Nikodémus név magánhangzói: É, I, O, U,
A Nikodémus név mássalhangzói: D, K, M, N, S,
A Nikodémus név szótagszáma: 4 szótagú férfi név / fiúnév

A Nikodémus névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Nikodémus névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 211 db N betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 137 női név / lány név és 74 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
N betűs női nevek / lánynevek listája N betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Nikodémus névvel kapcsolatban. a Nikodémus név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Nikodémus név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Nikodémus név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Nikodémus névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Nikodémus név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Nikodémus nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Nikodémus névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!