Pálos - A Pálos név jelentése, Pálos névnapjai, Pálos név becézése és más érdekességek:

● A Pálos név eredete: latin

● A Pálos név jelentése:

kicsi, kis termetű férfi ( A Pál korábbi változata )

● A Pálos név becézése / Pálos becenevei:

Palika, Palkó, Palcsi, Pali, Páloska, Paja

● Pálos névnapja:

január 15.január 18.január 25.február 10.február 22.április 1.április 28.június 26.június 29.június 30.október 9.
● A Pálos név típusa: P betűs férfi név / fiúnév
● A Pálos név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Pálos névről? Görgess lejjebb!
A Pálos az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Pálos névről

● A Pálos név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Pálos név számmisztikai elemzése:
P ( 7 ) + Á ( 1 ) + L ( 3 ) + O ( 6 ) + S ( 1 ) = 18 ( 1 + 8 )
A Pálos névszáma: 9
A 9-es szám jegyében született ember életét az erő és a tenni akarás jellemzi. Filozofikus, tanítói alkat, aki önzetlen, önfeláldozó és segítőkész. Életcélja az emberiség sorsának jobbítása, amiért gyakran feláldozza önmagát is (a saját érdekeit nagyon gyakran háttérbe szorítja). Általában azért nem gazdagodik meg, mert amint hozzájut valamihez szétosztja a rászorulók között.

● A Pálos név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Pálos név ? Jó helyen jársz!
A Pálos: 5 betűből álló férfi név / fiúnév
A Pálos név hangrendje: mély hangrendű férfi név / fiúnév
A Pálos név magánhangzói: Á, O,
A Pálos név mássalhangzói: L, P, S,
A Pálos név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

A Pálos névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Pálos névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 116 db P betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 69 női név / lány név és 47 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
P betűs női nevek / lánynevek listája P betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Pálos névvel kapcsolatban. a Pálos név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Pálos név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Pálos név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Pálos névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Pálos név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Pálos nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Pálos névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!