Petrik - A Petrik név jelentése, Petrik névnapjai, Petrik név becézése és más érdekességek:

● A Petrik név eredete: héber - latin - szláv

● A Petrik név jelentése:

kőszikla, szikla ( A Péter szláv alakváltozata )

● A Petrik név becézése / Petrik becenevei:

Petri, Petró, Petru, Peti, Petike, Petya

● Petrik névnapja:

január 25.január 28.január 31.február 21.február 22.február 23.április 24.április 29.május 8.június 2.június 16.június 29.augusztus 1.szeptember 9.október 19.november 16.november 18.november 26.december 4.december 9.december 21.
● A Petrik név típusa: P betűs férfi név / fiúnév
● A Petrik név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Petrik névről? Görgess lejjebb!
A Petrik az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Petrik névről

● A Petrik név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Petrik név számmisztikai elemzése:
P ( 7 ) + E ( 5 ) + T ( 2 ) + R ( 9 ) + I ( 9 ) + K ( 2 ) = 34 ( 3 + 4 )
A Petrik névszáma: 7
A 7-es szám jegyében született ember életét a bölcsesség, az okkult tudás és a titkok jellemzik. Olyan tudás  birtokosai, amivel egyszerűen irányíthatják a többieket. Könnyedén felszínre hozzák még a legtitkosabb érzéseket, gondolatokat is, szinte belelátnak másokba. Nagyon erősek a megérzéseik is, amiket az élet minden területén kamatoztatnak. Erős akaratukkal könnyedén manipulálják a környezetüket is, de sosem élnek vissza a képességeikkel.

● A Petrik név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Petrik név ? Jó helyen jársz!
A Petrik: 6 betűből álló férfi név / fiúnév
A Petrik név hangrendje: magas hangrendű férfi név / fiúnév
A Petrik név magánhangzói: E, I,
A Petrik név mássalhangzói: K, P, R, T,
A Petrik név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

A Petrik névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Petrik névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 116 db P betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 69 női név / lány név és 47 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
P betűs női nevek / lánynevek listája P betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Petrik névvel kapcsolatban. a Petrik név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Petrik név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Petrik név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Petrik névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Petrik név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Petrik nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Petrik névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!