Karina - A Karina név jelentése, Karina névnapjai, Karina név becézése és más érdekességek:

● A Karina név eredete: olasz

● A Karina név jelentése:

csinos, becses

● A Karina név becézése / Karina becenevei:

Kari, Karin, Karinka, Karci, Ari, Arinka, Ari

● Karina névnapja:

március 24.április 30.november 7.november 25.
● A Karina név típusa: K betűs női név / lánynév
● A Karina név előfordulási gyakorisága: Ritka női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Karina névről? Görgess lejjebb!
A Karina az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Karina névről

● A Karina név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Karina név számmisztikai elemzése:
K ( 2 ) + A ( 1 ) + R ( 9 ) + I ( 9 ) + N ( 5 ) + A ( 1 ) = 27 ( 2 + 7 )
A Karina névszáma: 9
A 9-es szám jegyében született ember életét az erő és a tenni akarás jellemzi. Filozofikus, tanítói alkat, aki önzetlen, önfeláldozó és segítőkész. Életcélja az emberiség sorsának jobbítása, amiért gyakran feláldozza önmagát is (a saját érdekeit nagyon gyakran háttérbe szorítja). Általában azért nem gazdagodik meg, mert amint hozzájut valamihez szétosztja a rászorulók között.

● A Karina név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Karina név ? Jó helyen jársz!
A Karina: 6 betűből álló női név / lánynév
A Karina név hangrendje: vegyes hangrendű női név / lánynév
A Karina név magánhangzói: A, I,
A Karina név mássalhangzói: K, N, R,
A Karina név szótagszáma: 3 szótagú női név / lánynév

A Karina névhez hasonló női nevek / lánynevek

A Karina névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 281 db K betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 135 női név / lány név és 146 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
K betűs női nevek / lánynevek listája K betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Karina névvel kapcsolatban. a Karina név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Karina név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Karina név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Karina névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Karina név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Karina nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Karina névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!