Rodel - A Rodel név jelentése, Rodel névnapjai, Rodel név becézése és más érdekességek:

● A Rodel név eredete: germán

● A Rodel név jelentése:

dicsőség, hatalmas hírű, uralkodó ( Roderik alakváltozata )

● A Rodel név becézése / Rodel becenevei:

Rodelka, Rodi, Odel, Odelka

● Rodel névnapja:

március 13.október 30.október 31.
● A Rodel név típusa: R betűs férfi név / fiúnév
● A Rodel név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Rodel névről? Görgess lejjebb!
A Rodel az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Rodel névről

● A Rodel név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Rodel név számmisztikai elemzése:
R ( 9 ) + O ( 6 ) + D ( 4 ) + E ( 5 ) + L ( 3 ) = 27 ( 2 + 7 )
A Rodel névszáma: 9
A 9-es szám jegyében született ember életét az erő és a tenni akarás jellemzi. Filozofikus, tanítói alkat, aki önzetlen, önfeláldozó és segítőkész. Életcélja az emberiség sorsának jobbítása, amiért gyakran feláldozza önmagát is (a saját érdekeit nagyon gyakran háttérbe szorítja). Általában azért nem gazdagodik meg, mert amint hozzájut valamihez szétosztja a rászorulók között.

● A Rodel név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Rodel név ? Jó helyen jársz!
A Rodel: 5 betűből álló férfi név / fiúnév
A Rodel név hangrendje: vegyes hangrendű férfi név / fiúnév
A Rodel név magánhangzói: E, O,
A Rodel név mássalhangzói: D, L, R,
A Rodel név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

A Rodel névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Rodel névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 210 db R betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 104 női név / lány név és 106 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
R betűs női nevek / lánynevek listája R betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Rodel névvel kapcsolatban. a Rodel név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Rodel név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Rodel név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Rodel névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Rodel név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Rodel nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Rodel névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!