Irén - Az Irén név jelentése, Irén névnapjai, Irén név becézése és más érdekességek:

● Az Irén név eredete: görög

● Az Irén név jelentése:

béke, békés

● Az Irén név becézése / Irén becenevei:

Irénke, Réni, Rénke, Rénu, Rénus, Irci, Ircus

● Irén névnapja:

március 25.április 3.április 5.május 5.június 28.október 20.
● Az Irén név típusa: I betűs női név / lánynév
● Az Irén név előfordulási gyakorisága: Gyakori női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni az Irén névről? Görgess lejjebb!
Az Irén az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség Az Irén névről

● Az Irén név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
Az Irén név számmisztikai elemzése:
I ( 9 ) + R ( 9 ) + É ( 5 ) + N ( 5 ) = 28 ( 2 + 8 ) = 10 ( 1 + 0 )
Az Irén névszáma: 1
A 1-es szám jegyében született ember életét az egységesség, a határozottság jellemzi. Határozott, kreatív, egyszerű és mégis hihetetlenül összetett személyiség. Győztes típus,aki merész és vállalkozó szellemű. Merészsége miatt hajlamos beavatkozni mások életébe. Veszíteni nem tud, de mivel általában szerencsés mindenben amihez hozzáfog, ritkán is veszít.

● Az Irén név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt az Irén név ? Jó helyen jársz!
Az Irén: 4 betűből álló női név / lánynév
Az Irén név hangrendje: magas hangrendű női név / lánynév
Az Irén név magánhangzói: É, I,
Az Irén név mássalhangzói: N, R,
Az Irén név szótagszáma: 2 szótagú női név / lánynév

Az Irén névhez hasonló női nevek / lánynevek

Az Irén névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 119 db I betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 80 női név / lány név és 39 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
I betűs női nevek / lánynevek listája I betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg az Irén névvel kapcsolatban. az Irén név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  az Irén név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  az Irén név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány az Irén névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  az Irén név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( az Irén nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna az Irén névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!