Bálint - A Bálint név jelentése, Bálint névnapjai, Bálint név becézése és más érdekességek:

● A Bálint név eredete: latin

● A Bálint név jelentése:

erős, egészséges ( A Valentinus családnévből származik )

● A Bálint név becézése / Bálint becenevei:

Bálintka, Bala, Balu, Balika, Bagyi

● Bálint névnapja:

január 7.február 14.március 16.november 3.
● A Bálint név típusa: B betűs férfi név / fiúnév
● A Bálint név előfordulási gyakorisága: Rendkívül gyakori férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Bálint névről? Görgess lejjebb!
A Bálint az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Bálint névről

● A Bálint név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Bálint név számmisztikai elemzése:
B ( 2 ) + Á ( 1 ) + L ( 3 ) + I ( 9 ) + N ( 5 ) + T ( 2 ) = 22 ( 2 + 2 )
A Bálint névszáma: 4
A 4-es szám jegyében született ember erősen ragaszkodik a már jól bevált, megszokott dolgokhoz / hagyományokhoz ( nehezen próbál ki új dolgokat, nem kockáztat az élet semelyik területén sem ). A kockázatvállalási kedv hiánya miatt gyakran megmarad a középszerűség határain belül. Nem irányító típus, inkább mindent maga csinál. Szellemi téren ugyanakkor kiemelkedően kreatív, amit az életben sokszor sikerrel kamatoztat.

● A Bálint név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Bálint név ? Jó helyen jársz!
A Bálint: 6 betűből álló férfi név / fiúnév
A Bálint név hangrendje: vegyes hangrendű férfi név / fiúnév
A Bálint név magánhangzói: Á, I,
A Bálint név mássalhangzói: B, L, N, T,
A Bálint név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

A Bálint névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Bálint névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 303 db B betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 126 női név / lány név és 177 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
B betűs női nevek / lánynevek listája B betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Bálint névvel kapcsolatban. a Bálint név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Bálint név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Bálint név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Bálint névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Bálint név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Bálint nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Bálint névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!