Teodóra - A Teodóra név jelentése, Teodóra névnapjai, Teodóra név becézése és más érdekességek:

● A Teodóra név eredete: görög - német

● A Teodóra név jelentése:

Isten ajándéka ( A Teodor férfinév női párja )

● A Teodóra név becézése / Teodóra becenevei:

eó, Teóka, Teus, Teuci, Teuka, Dóra, Dorka, Dorci

● Teodóra névnapja:

február 11.április 5.április 28.szeptember 2.szeptember 11.
● A Teodóra név típusa: T betűs női név / lánynév
● A Teodóra név előfordulási gyakorisága: Ritka női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Teodóra névről? Görgess lejjebb!
A Teodóra az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Teodóra névről

● A Teodóra név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Teodóra név számmisztikai elemzése:
T ( 2 ) + E ( 5 ) + O ( 6 ) + D ( 4 ) + Ó ( 6 ) + R ( 9 ) + A ( 1 ) = 33 ( 3 + 3 )
A Teodóra névszáma: 6
A 6-os szám jegyében született ember életét a kiegyensúlyozottság, a jólét és az egészség jellemzi. Társaságkedvelő, aki szereti és érti is a tréfát: többnyire jókedvű és segítőkész. Magas az igazságérzete: megveti a trükközést, a törvénytelen dolgokat. Általában szerencsés mindenben amihez fog, és a szerencséje gyümölcsével szívesen segít másokon is. Életvidámsága és segítőkészsége miatt mindig akad valaki, aki segít neki ha bajban van.

● A Teodóra név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Teodóra név ? Jó helyen jársz!
A Teodóra: 7 betűből álló női név / lánynév
A Teodóra név hangrendje: vegyes hangrendű női név / lánynév
A Teodóra név magánhangzói: A, E, O, Ó,
A Teodóra név mássalhangzói: D, R, T,
A Teodóra név szótagszáma: 4 szótagú női név / lánynév

A Teodóra névhez hasonló női nevek / lánynevek

A Teodóra névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 182 db T betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 93 női név / lány név és 89 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
T betűs női nevek / lánynevek listája T betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Teodóra névvel kapcsolatban. a Teodóra név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Teodóra név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Teodóra név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Teodóra névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Teodóra név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Teodóra nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Teodóra névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!