Zsolt - A Zsolt név jelentése, Zsolt névnapjai, Zsolt név becézése és más érdekességek:

● A Zsolt név eredete: magyar

● A Zsolt név jelentése:

uralkodó ( A Solt név alakváltozata )

● A Zsolt név becézése / Zsolt becenevei:

Zsolti, Zsoltka, Zsoltika, Zsoltu, Zsoltuci, Zsozsó, Zsoli, Zsolta, Zsocó

● Zsolt névnapja:

április 10.október 21.november 20.
● A Zsolt név típusa: Z betűs férfi név / fiúnév
● A Zsolt név előfordulási gyakorisága: Rendkívül gyakori férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Zsolt névről? Görgess lejjebb!
A Zsolt az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Zsolt névről

● A Zsolt név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Zsolt név számmisztikai elemzése:
Z ( 8 ) + S ( 1 ) + O ( 6 ) + L ( 3 ) + T ( 2 ) = 20 ( 2 + 0 )
A Zsolt névszáma: 2
A 2-as szám jegyében született ember élete a szélsőséges ellentétekről szól. Megtalálható benne a jó és a rossz, a siker és a kudarc, a fekete és a fehér, az igen és a nem. Képes anyagi jólétet teremteni önmagának és szeretteinek. Érzékeny lélek, aki szívesen segít másokon, és ezt gyakran elsődleges céljának is tekinti.

● A Zsolt név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Zsolt név ? Jó helyen jársz!
A Zsolt: 5 betűből álló férfi név / fiúnév
A Zsolt név hangrendje: mély hangrendű férfi név / fiúnév
A Zsolt név magánhangzói: O,
A Zsolt név mássalhangzói: ZS, L, T,
A Zsolt név szótagszáma: 1 szótagú férfi név / fiúnév

A Zsolt névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Zsolt névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 153 db Z betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 90 női név / lány név és 63 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
Z betűs női nevek / lánynevek listája Z betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Zsolt névvel kapcsolatban. a Zsolt név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Zsolt név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Zsolt név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Zsolt névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Zsolt név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Zsolt nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Zsolt névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!