Psziché - A Psziché név jelentése, Psziché névnapjai, Psziché név becézése és más érdekességek:

● A Psziché név eredete: görög ( mitológiai )

● A Psziché név jelentése:

lélek

● A Psziché név becézése / Psziché becenevei:

Pszi, Pszichéke, Ici, Iché, Piszi, Piszke

● Psziché névnapja:

április 9.szeptember 7.
● A Psziché név típusa: P betűs női név / lánynév
● A Psziché név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Psziché névről? Görgess lejjebb!
A Psziché az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Psziché névről

● A Psziché név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Psziché név számmisztikai elemzése:
P ( 7 ) + S ( 1 ) + Z ( 8 ) + I ( 9 ) + C ( 3 ) + H ( 8 ) + É ( 5 ) = 41 ( 4 + 1 )
A Psziché névszáma: 5
A 5-ös szám jegyében született ember életét a korlátlan szabadság jellemzi. Könnyedén veszi az életet: optimista és bizakodó. Szereti (és halmozza is) az élvezeteket: szenvedélyes és titokzatos. Könnyen lázba jön, de lelkesedése hamar el is száll. Sosem tervez hosszú távra, inkább a pillanat örömét élvezi. A szerencse is általában mellé szegődik.

● A Psziché név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Psziché név ? Jó helyen jársz!
A Psziché: 7 betűből álló női név / lánynév
A Psziché név hangrendje: magas hangrendű női név / lánynév
A Psziché név magánhangzói: É, I,
A Psziché név mássalhangzói: SZ, C, H, P,
A Psziché név szótagszáma: 2 szótagú női név / lánynév

A Psziché névhez hasonló női nevek / lánynevek

A Psziché névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 116 db P betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 69 női név / lány név és 47 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
P betűs női nevek / lánynevek listája P betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Psziché névvel kapcsolatban. a Psziché név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Psziché név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Psziché név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Psziché névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Psziché név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Psziché nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Psziché névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!