Sáfély - A Sáfély név jelentése, Sáfély névnapjai, Sáfély név becézése és más érdekességek:

● A Sáfély név eredete: magyar

● A Sáfély név jelentése:

zafír

● A Sáfély név becézése / Sáfély becenevei:

Sáfi, Sáfica, Séfélyka, Félyi, Félyka, Félyuci

● Sáfély névnapja:

augusztus 18.november 22.
● A Sáfély név típusa: S betűs női név / lánynév
● A Sáfély név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Sáfély névről? Görgess lejjebb!
A Sáfély az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Sáfély névről

● A Sáfély név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Sáfély név számmisztikai elemzése:
S ( 1 ) + Á ( 1 ) + F ( 6 ) + É ( 5 ) + L ( 3 ) + Y ( 7 ) = 23 ( 2 + 3 )
A Sáfély névszáma: 5
A 5-ös szám jegyében született ember életét a korlátlan szabadság jellemzi. Könnyedén veszi az életet: optimista és bizakodó. Szereti (és halmozza is) az élvezeteket: szenvedélyes és titokzatos. Könnyen lázba jön, de lelkesedése hamar el is száll. Sosem tervez hosszú távra, inkább a pillanat örömét élvezi. A szerencse is általában mellé szegődik.

● A Sáfély név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Sáfély név ? Jó helyen jársz!
A Sáfély: 6 betűből álló női név / lánynév
A Sáfély név hangrendje: vegyes hangrendű női név / lánynév
A Sáfély név magánhangzói: Á, É,
A Sáfély név mássalhangzói: LY, F, S,
A Sáfély név szótagszáma: 2 szótagú női név / lánynév

A Sáfély névhez hasonló női nevek / lánynevek

A Sáfély névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 84 db S betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 48 női név / lány név és 36 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
S betűs női nevek / lánynevek listája S betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Sáfély névvel kapcsolatban. a Sáfély név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Sáfély név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Sáfély név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Sáfély névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Sáfély név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Sáfély nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Sáfély névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!