Ilma - Az Ilma név jelentése, Ilma névnapjai, Ilma név becézése és más érdekességek:

● Az Ilma név eredete: magyar

● Az Ilma név jelentése:

levegő, lég, világ ( Vörösmarty Mihály névalkotása az Ilona és a Vilma nevekből. )

● Az Ilma név becézése / Ilma becenevei:

Ilus, Ilmi, Ilmuska, Ilmácska, Ilmus

● Ilma névnapja:

április 18.április 23.július 21.augusztus 18.október 14.november 29.
● Az Ilma név típusa: I betűs női név / lánynév
● Az Ilma név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni az Ilma névről? Görgess lejjebb!
Az Ilma az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség Az Ilma névről

● Az Ilma név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
Az Ilma név számmisztikai elemzése:
I ( 9 ) + L ( 3 ) + M ( 4 ) + A ( 1 ) = 17 ( 1 + 7 )
Az Ilma névszáma: 8
A 8-as szám jegyében született ember életét a megpróbáltatások és a nehéz élethelyzetek jellemzik. Élete sok nehézséget, sokszor szenvedést és betegséget is tartogat. Keményen meg kell küzdenie mindenért, és bár sok csapás éri, sosem adja fel. Igazi küzdő típus, akinek a végtelen kitartásában rejlik a sikere.

● Az Ilma név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt az Ilma név ? Jó helyen jársz!
Az Ilma: 4 betűből álló női név / lánynév
Az Ilma név hangrendje: vegyes hangrendű női név / lánynév
Az Ilma név magánhangzói: A, I,
Az Ilma név mássalhangzói: L, M,
Az Ilma név szótagszáma: 2 szótagú női név / lánynév

Az Ilma névhez hasonló női nevek / lánynevek

Az Ilma névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 119 db I betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 80 női név / lány név és 39 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
I betűs női nevek / lánynevek listája I betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg az Ilma névvel kapcsolatban. az Ilma név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  az Ilma név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  az Ilma név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány az Ilma névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  az Ilma név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( az Ilma nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna az Ilma névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!