Szofia - A Szofia név jelentése, Szofia névnapjai, Szofia név becézése és más érdekességek:

● A Szofia név eredete: görög

● A Szofia név jelentése:

bölcsesség ( a Szófia alakváltozata )

● A Szofia név becézése / Szofia becenevei:

Szofi, Szofika, Szofka, Fius, Fifi, Fifike

● Szofia névnapja:

április 30.május 15.május 24.május 25.szeptember 17.szeptember 30.
● A Szofia név típusa: S betűs női név / lánynév
● A Szofia név előfordulási gyakorisága: Ritka női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Szofia névről? Görgess lejjebb!
A Szofia az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Szofia névről

● A Szofia név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Szofia név számmisztikai elemzése:
S ( 1 ) + Z ( 8 ) + O ( 6 ) + F ( 6 ) + I ( 9 ) + A ( 1 ) = 31 ( 3 + 1 )
A Szofia névszáma: 4
A 4-es szám jegyében született ember erősen ragaszkodik a már jól bevált, megszokott dolgokhoz / hagyományokhoz ( nehezen próbál ki új dolgokat, nem kockáztat az élet semelyik területén sem ). A kockázatvállalási kedv hiánya miatt gyakran megmarad a középszerűség határain belül. Nem irányító típus, inkább mindent maga csinál. Szellemi téren ugyanakkor kiemelkedően kreatív, amit az életben sokszor sikerrel kamatoztat.

● A Szofia név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Szofia név ? Jó helyen jársz!
A Szofia: 6 betűből álló női név / lánynév
A Szofia név hangrendje: vegyes hangrendű női név / lánynév
A Szofia név magánhangzói: A, I, O,
A Szofia név mássalhangzói: SZ, F,
A Szofia név szótagszáma: 3 szótagú női név / lánynév

A Szofia névhez hasonló női nevek / lánynevek

A Szofia névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 80 db S betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 45 női név / lány név és 35 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
S betűs női nevek / lánynevek listája S betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Szofia névvel kapcsolatban. a Szofia név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Szofia név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Szofia név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Szofia névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Szofia név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a magyarországon hivatalosan anyagkönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Szofia nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Szofia névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!