Marton - A Marton név jelentése, Marton névnapjai, Marton név becézése és más érdekességek:

● A Marton név eredete: latin

● A Marton név jelentése:

Mars hadistenhez hasonló, harcias, bátor ( A Márton név alakváltozata )

● A Marton név becézése / Marton becenevei:

Martonka, Tonka, Tonci, Arti, Artu, Marci, Marcika,

● Marton névnapja:

április 13.november 11.november 12.
● A Marton név típusa: M betűs férfi név / fiúnév
● A Marton név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Marton névről? Görgess lejjebb!
A Marton az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Marton névről

● A Marton név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Marton név számmisztikai elemzése:
M ( 4 ) + A ( 1 ) + R ( 9 ) + T ( 2 ) + O ( 6 ) + N ( 5 ) = 27 ( 2 + 7 )
A Marton névszáma: 9
A 9-es szám jegyében született ember életét az erő és a tenni akarás jellemzi. Filozofikus, tanítói alkat, aki önzetlen, önfeláldozó és segítőkész. Életcélja az emberiség sorsának jobbítása, amiért gyakran feláldozza önmagát is (a saját érdekeit nagyon gyakran háttérbe szorítja). Általában azért nem gazdagodik meg, mert amint hozzájut valamihez szétosztja a rászorulók között.

● A Marton név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Marton név ? Jó helyen jársz!
A Marton: 6 betűből álló férfi név / fiúnév
A Marton név hangrendje: mély hangrendű férfi név / fiúnév
A Marton név magánhangzói: A, O,
A Marton név mássalhangzói: M, N, R, T,
A Marton név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

A Marton névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Marton névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 371 db M betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 231 női név / lány név és 140 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
M betűs női nevek / lánynevek listája M betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Marton névvel kapcsolatban. a Marton név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Marton név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Marton név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Marton névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Marton név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Marton nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Marton névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!