Márk - A Márk név jelentése, Márk névnapjai, Márk név becézése és más érdekességek:

● A Márk név eredete: latin

● A Márk név jelentése:

Mars hadistenhez tartózó, Marsnak szentelt ( A Márkus rövidüléséből. )

● A Márk név becézése / Márk becenevei:

Márkó, Márki, Márku, Márkuka, Márkus

● Márk névnapja:

április 25.május 25.június 18.október 7.
● A Márk név típusa: M betűs férfi név / fiúnév
● A Márk név előfordulási gyakorisága: Rendkívül gyakori férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Márk névről? Görgess lejjebb!
A Márk az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Márk névről

● A Márk név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Márk név számmisztikai elemzése:
M ( 4 ) + Á ( 1 ) + R ( 9 ) + K ( 2 ) = 16 ( 1 + 6 )
A Márk névszáma: 7
A 7-es szám jegyében született ember életét a bölcsesség, az okkult tudás és a titkok jellemzik. Olyan tudás  birtokosai, amivel egyszerűen irányíthatják a többieket. Könnyedén felszínre hozzák még a legtitkosabb érzéseket, gondolatokat is, szinte belelátnak másokba. Nagyon erősek a megérzéseik is, amiket az élet minden területén kamatoztatnak. Erős akaratukkal könnyedén manipulálják a környezetüket is, de sosem élnek vissza a képességeikkel.

● A Márk név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Márk név ? Jó helyen jársz!
A Márk: 4 betűből álló férfi név / fiúnév
A Márk név hangrendje: mély hangrendű férfi név / fiúnév
A Márk név magánhangzói: Á,
A Márk név mássalhangzói: K, M, R,
A Márk név szótagszáma: 1 szótagú férfi név / fiúnév

A Márk névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Márk névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 359 db M betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 226 női név / lány név és 133 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
M betűs női nevek / lánynevek listája M betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Márk névvel kapcsolatban. a Márk név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Márk név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Márk név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Márk névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Márk név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Márk nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Márk névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!