Ányos - Az Ányos név jelentése, Ányos névnapjai, Ányos név becézése és más érdekességek:

● Az Ányos név eredete: görög - latin

● Az Ányos név jelentése:

bántó, zsarnoki ( Az Anianus név magyarosodott formája )

● Az Ányos név becézése / Ányos becenevei:

Ányi, Ányika, Nyosi, Nyoska

● Ányos névnapja:

április 25.november 15.december 7.
● Az Ányos név típusa: Á betűs férfi név / fiúnév
● Az Ányos név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni az Ányos névről? Görgess lejjebb!
Az Ányos az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség Az Ányos névről

● Az Ányos név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
Az Ányos név számmisztikai elemzése:
Á ( 1 ) + N ( 5 ) + Y ( 7 ) + O ( 6 ) + S ( 1 ) = 20 ( 2 + 0 )
Az Ányos névszáma: 2
A 2-as szám jegyében született ember élete a szélsőséges ellentétekről szól. Megtalálható benne a jó és a rossz, a siker és a kudarc, a fekete és a fehér, az igen és a nem. Képes anyagi jólétet teremteni önmagának és szeretteinek. Érzékeny lélek, aki szívesen segít másokon, és ezt gyakran elsődleges céljának is tekinti.

● Az Ányos név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt az Ányos név ? Jó helyen jársz!
Az Ányos: 5 betűből álló férfi név / fiúnév
Az Ányos név hangrendje: mély hangrendű férfi név / fiúnév
Az Ányos név magánhangzói: Á, O,
Az Ányos név mássalhangzói: NY, S,
Az Ányos név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

Az Ányos névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

Az Ányos névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 66 db Á betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 23 női név / lány név és 43 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
Á betűs női nevek / lánynevek listája Á betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg az Ányos névvel kapcsolatban. az Ányos név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  az Ányos név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  az Ányos név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány az Ányos névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  az Ányos név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( az Ányos nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna az Ányos névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!