Vilmos - A Vilmos név jelentése, Vilmos névnapjai, Vilmos név becézése és más érdekességek:

● A Vilmos név eredete: latin - germán

● A Vilmos név jelentése:

erős akaratú védelmező

● A Vilmos név becézése / Vilmos becenevei:

Vili, Vilike, Vilu, Vilmó, Vilmoska, Vilcsi, Moska, Mosu

● Vilmos névnapja:

január 10.február 10.április 6.május 23.május 28.június 8.június 25.július 5.
● A Vilmos név típusa: V betűs férfi név / fiúnév
● A Vilmos név előfordulási gyakorisága: Közepesen gyakori férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Vilmos névről? Görgess lejjebb!
A Vilmos az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Vilmos névről

● A Vilmos név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Vilmos név számmisztikai elemzése:
V ( 4 ) + I ( 9 ) + L ( 3 ) + M ( 4 ) + O ( 6 ) + S ( 1 ) = 27 ( 2 + 7 )
A Vilmos névszáma: 9
A 9-es szám jegyében született ember életét az erő és a tenni akarás jellemzi. Filozofikus, tanítói alkat, aki önzetlen, önfeláldozó és segítőkész. Életcélja az emberiség sorsának jobbítása, amiért gyakran feláldozza önmagát is (a saját érdekeit nagyon gyakran háttérbe szorítja). Általában azért nem gazdagodik meg, mert amint hozzájut valamihez szétosztja a rászorulók között.

● A Vilmos név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Vilmos név ? Jó helyen jársz!
A Vilmos: 6 betűből álló férfi név / fiúnév
A Vilmos név hangrendje: vegyes hangrendű férfi név / fiúnév
A Vilmos név magánhangzói: I, O,
A Vilmos név mássalhangzói: L, M, S, V,
A Vilmos név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

A Vilmos névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Vilmos névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 150 db V betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 84 női név / lány név és 66 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
V betűs női nevek / lánynevek listája V betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Vilmos névvel kapcsolatban. a Vilmos név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Vilmos név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Vilmos név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Vilmos névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Vilmos név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Vilmos nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Vilmos névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!