Fülöp - A Fülöp név jelentése, Fülöp névnapjai, Fülöp név becézése és más érdekességek:

● A Fülöp név eredete: görög

● A Fülöp név jelentése:

lovak kedvelője

● A Fülöp név becézése / Fülöp becenevei:

Füli, Fülike, Fülöpke, Fülcsi,

● Fülöp névnapja:

február 16.május 1.május 11.május 26.június 6.augusztus 23.szeptember 20.május 3.
● A Fülöp név típusa: F betűs férfi név / fiúnév
● A Fülöp név előfordulási gyakorisága: Ritka férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Fülöp névről? Görgess lejjebb!
A Fülöp az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Fülöp névről

● A Fülöp név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Fülöp név számmisztikai elemzése:
F ( 6 ) + Ü ( 6 ) + L ( 3 ) + Ö ( 3 ) + P ( 7 ) = 25 ( 2 + 5 )
A Fülöp névszáma: 7
A 7-es szám jegyében született ember életét a bölcsesség, az okkult tudás és a titkok jellemzik. Olyan tudás  birtokosai, amivel egyszerűen irányíthatják a többieket. Könnyedén felszínre hozzák még a legtitkosabb érzéseket, gondolatokat is, szinte belelátnak másokba. Nagyon erősek a megérzéseik is, amiket az élet minden területén kamatoztatnak. Erős akaratukkal könnyedén manipulálják a környezetüket is, de sosem élnek vissza a képességeikkel.

● A Fülöp név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Fülöp név ? Jó helyen jársz!
A Fülöp: 5 betűből álló férfi név / fiúnév
A Fülöp név hangrendje: magas hangrendű férfi név / fiúnév
A Fülöp név magánhangzói: Ö, Ü,
A Fülöp név mássalhangzói: F, L, P,
A Fülöp név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

A Fülöp névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Fülöp névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 123 db F betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 74 női név / lány név és 49 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
F betűs női nevek / lánynevek listája F betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Fülöp névvel kapcsolatban. a Fülöp név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Fülöp név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Fülöp név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Fülöp névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Fülöp név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Fülöp nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Fülöp névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!