Atanáz - Az Atanáz név jelentése, Atanáz névnapjai, Atanáz név becézése és más érdekességek:

● Az Atanáz név eredete: görög

● Az Atanáz név jelentése:

halhatatlan

● Az Atanáz név becézése / Atanáz becenevei:

Atika, Tani, Tanika, Tázi, Názika

● Atanáz névnapja:

május 2.augusztus 14.november 26.
● Az Atanáz név típusa: A betűs férfi név / fiúnév
● Az Atanáz név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni az Atanáz névről? Görgess lejjebb!
Az Atanáz az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség Az Atanáz névről

● Az Atanáz név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
Az Atanáz név számmisztikai elemzése:
A ( 1 ) + T ( 2 ) + A ( 1 ) + N ( 5 ) + Á ( 1 ) + Z ( 8 ) = 18 ( 1 + 8 )
Az Atanáz névszáma: 9
A 9-es szám jegyében született ember életét az erő és a tenni akarás jellemzi. Filozofikus, tanítói alkat, aki önzetlen, önfeláldozó és segítőkész. Életcélja az emberiség sorsának jobbítása, amiért gyakran feláldozza önmagát is (a saját érdekeit nagyon gyakran háttérbe szorítja). Általában azért nem gazdagodik meg, mert amint hozzájut valamihez szétosztja a rászorulók között.

● Az Atanáz név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt az Atanáz név ? Jó helyen jársz!
Az Atanáz: 6 betűből álló férfi név / fiúnév
Az Atanáz név hangrendje: mély hangrendű férfi név / fiúnév
Az Atanáz név magánhangzói: A, Á,
Az Atanáz név mássalhangzói: N, T, Z,
Az Atanáz név szótagszáma: 3 szótagú férfi név / fiúnév

Az Atanáz névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

Az Atanáz névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 506 db A betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 323 női név / lány név és 183 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
A betűs női nevek / lánynevek listája A betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg az Atanáz névvel kapcsolatban. az Atanáz név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  az Atanáz név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  az Atanáz név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány az Atanáz névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  az Atanáz név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a magyarországon hivatalosan anyagkönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( az Atanáz nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna az Atanáz névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!