Renáta - A Renáta név jelentése, Renáta névnapjai, Renáta név becézése és más érdekességek:

● A Renáta név eredete: A Renáta név eredetéről nincsenek adataink

● A Renáta név jelentése:

újjászületett ( A Renátusz férfinév női párja )

● A Renáta név becézése / Renáta becenevei:

Reni, Rencsi, Náti, Nátika, Nátus, Renike, Rencsa, Renci

● Renáta névnapja:

május 22.október 6.november 12.május 23.
● A Renáta név típusa: R betűs női név / lánynév
● A Renáta név előfordulási gyakorisága: Gyakori női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Renáta névről? Görgess lejjebb!
A Renáta az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Renáta névről

● A Renáta név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Renáta név számmisztikai elemzése:
R ( 9 ) + E ( 5 ) + N ( 5 ) + Á ( 1 ) + T ( 2 ) + A ( 1 ) = 23 ( 2 + 3 )
A Renáta névszáma: 5
A 5-ös szám jegyében született ember életét a korlátlan szabadság jellemzi. Könnyedén veszi az életet: optimista és bizakodó. Szereti (és halmozza is) az élvezeteket: szenvedélyes és titokzatos. Könnyen lázba jön, de lelkesedése hamar el is száll. Sosem tervez hosszú távra, inkább a pillanat örömét élvezi. A szerencse is általában mellé szegődik.

● A Renáta név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Renáta név ? Jó helyen jársz!
A Renáta: 6 betűből álló női név / lánynév
A Renáta név hangrendje: vegyes hangrendű női név / lánynév
A Renáta név magánhangzói: A, Á, E,
A Renáta név mássalhangzói: N, R, T,
A Renáta név szótagszáma: 3 szótagú női név / lánynév

A Renáta névhez hasonló női nevek / lánynevek

A Renáta névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 213 db R betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 105 női név / lány név és 108 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
R betűs női nevek / lánynevek listája R betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Renáta névvel kapcsolatban. a Renáta név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Renáta név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Renáta név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Renáta névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Renáta név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Renáta nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Renáta névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!