Tünde - A Tünde név jelentése, Tünde névnapjai, Tünde név becézése és más érdekességek:

● A Tünde név eredete: magyar - fantázianév - egyéni névalkotás

● A Tünde név jelentése:

tündér ( Vörösmarty Mihály irodalmi névalkotása )

● A Tünde név becézése / Tünde becenevei:

Tündi, Tündike, Tündérke, Tünci, Tütü, Tücsi

● Tünde névnapja:

április 2.június 1.november 10.
● A Tünde név típusa: T betűs női név / lánynév
● A Tünde név előfordulási gyakorisága: Rendkívül gyakori női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Tünde névről? Görgess lejjebb!
A Tünde az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Tünde névről

● A Tünde név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Tünde név számmisztikai elemzése:
T ( 2 ) + Ü ( 2 ) + N ( 5 ) + D ( 4 ) + E ( 5 ) = 18 ( 1 + 8 )
A Tünde névszáma: 9
A 9-es szám jegyében született ember életét az erő és a tenni akarás jellemzi. Filozofikus, tanítói alkat, aki önzetlen, önfeláldozó és segítőkész. Életcélja az emberiség sorsának jobbítása, amiért gyakran feláldozza önmagát is (a saját érdekeit nagyon gyakran háttérbe szorítja). Általában azért nem gazdagodik meg, mert amint hozzájut valamihez szétosztja a rászorulók között.

● A Tünde név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Tünde név ? Jó helyen jársz!
A Tünde: 5 betűből álló női név / lánynév
A Tünde név hangrendje: magas hangrendű női név / lánynév
A Tünde név magánhangzói: E, Ü,
A Tünde név mássalhangzói: D, N, T,
A Tünde név szótagszáma: 2 szótagú női név / lánynév

A Tünde névhez hasonló női nevek / lánynevek

A Tünde névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 182 db T betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 93 női név / lány név és 89 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
T betűs női nevek / lánynevek listája T betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Tünde névvel kapcsolatban. a Tünde név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Tünde név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Tünde név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Tünde névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Tünde név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Tünde nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Tünde névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!