Félix - A Félix név jelentése, Félix névnapjai, Félix név becézése és más érdekességek:

● A Félix név eredete: latin

● A Félix név jelentése:

boldog, szerencsés

● A Félix név becézése / Félix becenevei:

Féli, Lixi, Lixus, Éli, Élus

● Félix névnapja:

január 14.május 18.május 30.június 9.július 7.július 9.július 11.március 1.július 12.július 29.augusztus 30.szeptember 11.november 20.
● A Félix név típusa: F betűs férfi név / fiúnév
● A Félix név előfordulási gyakorisága: Ritka férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Félix névről? Görgess lejjebb!
A Félix az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Félix névről

● A Félix név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Félix név számmisztikai elemzése:
F ( 6 ) + É ( 5 ) + L ( 3 ) + I ( 9 ) + X ( 6 ) = 29 ( 2 + 9 ) = 11 ( 1 + 1 )
A Félix névszáma: 2
A 2-as szám jegyében született ember élete a szélsőséges ellentétekről szól. Megtalálható benne a jó és a rossz, a siker és a kudarc, a fekete és a fehér, az igen és a nem. Képes anyagi jólétet teremteni önmagának és szeretteinek. Érzékeny lélek, aki szívesen segít másokon, és ezt gyakran elsődleges céljának is tekinti.

● A Félix név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Félix név ? Jó helyen jársz!
A Félix: 5 betűből álló férfi név / fiúnév
A Félix név hangrendje: magas hangrendű férfi név / fiúnév
A Félix név magánhangzói: É, I,
A Félix név mássalhangzói: F, L, X,
A Félix név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

A Félix névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Félix névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 123 db F betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 74 női név / lány név és 49 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
F betűs női nevek / lánynevek listája F betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Félix névvel kapcsolatban. a Félix név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Félix név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Félix név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Félix névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Félix név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a magyarországon hivatalosan anyagkönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Félix nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Félix névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!