Mária - A Mária név jelentése, Mária névnapjai, Mária név becézése és más érdekességek:

● A Mária név eredete: héber - görög - latin

● A Mária név jelentése:

mirha, keserűség

● A Mária név becézése / Mária becenevei:

Ria, Márika, Marica, Márcsi, Márcsika, Mari, Mariska, Maris, Máris, Ari, Arika

● Mária névnapja:

január 23.február 2.február 11.március 25.április 2.április 7.április 26.május 24.május 29.május 31.július 2.július 6.július 16.július 17.július 22.augusztus 2.augusztus 5.augusztus 15.augusztus 22.szeptember 8.szeptember 15.szeptember 19.szeptember 24.október 3.október 8.október 7.október 11.október 22.november 21.december 8.december 15.december 18.szeptember 12.
● A Mária név típusa: M betűs női név / lány név
● A Mária név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka női név / lány név
▶ Még többet szeretnél megtudni a Mária névről? Görgess lejjebb!
A Mária az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Mária névről

● A Mária név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Mária név számmisztikai elemzése:
M ( 4 ) + Á ( 1 ) + R ( 9 ) + I ( 9 ) + A ( 1 ) = 24 ( 2 + 4 )
A Mária névszáma: 6
A 6-os szám jegyében született ember életét a kiegyensúlyozottság, a jólét és az egészség jellemzi. Társaságkedvelő, aki szereti és érti is a tréfát: többnyire jókedvű és segítőkész. Magas az igazságérzete: megveti a trükközést, a törvénytelen dolgokat. Általában szerencsés mindenben amihez fog, és a szerencséje gyümölcsével szívesen segít másokon is. Életvidámsága és segítőkészsége miatt mindig akad valaki, aki segít neki ha bajban van.

● A Mária név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Mária név ? Jó helyen jársz!
A Mária: 5 betűből álló női név / lány név
A Mária név hangrendje: vegyes hangrendű női név / lány név
A Mária név magánhangzói: A, Á, I,
A Mária név mássalhangzói: M, R,
A Mária név szótagszáma: 3 szótagú női név / lány név

A Mária névhez hasonló női nevek / lány nevek

A Mária névhez hasonló hangzású női nevek / lány nevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 344 db M betűvel kezdődő anyagkönyvezhető név van. Ebből 216 női név / lány név és 120 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
M betűs női nevek / lánynevek listája M betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Mária névvel kapcsolatban. a Mária név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Mária név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Mária név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Mária névhez hasonló női név / lány név  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Mária név is) anyakönyvezhető női név / lány név , ami azt jelenti, hogy magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a magyarországon hivatalosan anyagkönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Mária nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Mária névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!