Edgár - Az Edgár név jelentése, Edgár névnapjai, Edgár név becézése és más érdekességek:

● Az Edgár név eredete: germán

● Az Edgár név jelentése:

birtok, vagyon, dárda

● Az Edgár név becézése / Edgár becenevei:

Edgi, Edgus, Gárka, Gári

● Edgár névnapja:

július 8.szeptember 10.október 13.
● Az Edgár név típusa: E betűs férfi név / fiúnév
● Az Edgár név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni az Edgár névről? Görgess lejjebb!
Az Edgár az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség Az Edgár névről

● Az Edgár név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
Az Edgár név számmisztikai elemzése:
E ( 5 ) + D ( 4 ) + G ( 7 ) + Á ( 1 ) + R ( 9 ) = 26 ( 2 + 6 )
Az Edgár névszáma: 8
A 8-as szám jegyében született ember életét a megpróbáltatások és a nehéz élethelyzetek jellemzik. Élete sok nehézséget, sokszor szenvedést és betegséget is tartogat. Keményen meg kell küzdenie mindenért, és bár sok csapás éri, sosem adja fel. Igazi küzdő típus, akinek a végtelen kitartásában rejlik a sikere.

● Az Edgár név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt az Edgár név ? Jó helyen jársz!
Az Edgár: 5 betűből álló férfi név / fiúnév
Az Edgár név hangrendje: vegyes hangrendű férfi név / fiúnév
Az Edgár név magánhangzói: Á, E,
Az Edgár név mássalhangzói: D, G, R,
Az Edgár név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

Az Edgár névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

Az Edgár névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 237 db E betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 149 női név / lány név és 88 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
E betűs női nevek / lánynevek listája E betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg az Edgár névvel kapcsolatban. az Edgár név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  az Edgár név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  az Edgár név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány az Edgár névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  az Edgár név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( az Edgár nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna az Edgár névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!