Pál - A Pál név jelentése, Pál névnapjai, Pál név becézése és más érdekességek:

● A Pál név eredete: latin

● A Pál név jelentése:

kicsi, kis termetű férfi

● A Pál név becézése / Pál becenevei:

Palika, Palkó, Palcsi, Pali, Pálocska, Paja

● Pál névnapja:

január 15.január 18.január 25.február 10.február 22.április 1.április 28.június 26.június 29.június 30.október 19.szeptember 26.
● A Pál név típusa: P betűs férfi név / fiúnév
● A Pál név előfordulási gyakorisága: Rendkívül gyakori férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Pál névről? Görgess lejjebb!
A Pál az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Pál névről

● A Pál név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Pál név számmisztikai elemzése:
P ( 7 ) + Á ( 1 ) + L ( 3 ) = 11 ( 1 + 1 )
A Pál névszáma: 2
A 2-as szám jegyében született ember élete a szélsőséges ellentétekről szól. Megtalálható benne a jó és a rossz, a siker és a kudarc, a fekete és a fehér, az igen és a nem. Képes anyagi jólétet teremteni önmagának és szeretteinek. Érzékeny lélek, aki szívesen segít másokon, és ezt gyakran elsődleges céljának is tekinti.

● A Pál név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Pál név ? Jó helyen jársz!
A Pál: 3 betűből álló férfi név / fiúnév
A Pál név hangrendje: mély hangrendű férfi név / fiúnév
A Pál név magánhangzói: Á,
A Pál név mássalhangzói: L, P,
A Pál név szótagszáma: 1 szótagú férfi név / fiúnév

A Pál névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Pál névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 116 db P betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 69 női név / lány név és 47 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
P betűs női nevek / lánynevek listája P betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Pál névvel kapcsolatban. a Pál név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Pál név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Pál név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Pál névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Pál név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Pál nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Pál névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!