Lőrinc - A Lőrinc név jelentése, Lőrinc névnapjai, Lőrinc név becézése és más érdekességek:

● A Lőrinc név eredete: latin

● A Lőrinc név jelentése:

Laurentum városából való, babérkoszorúval ékesített

● A Lőrinc név becézése / Lőrinc becenevei:

Lőrincke, Lőri, Lőrike, Lölő, Lóci, Lőke, Renci, Rinci, Rincu

● Lőrinc névnapja:

július 21.augusztus 10.szeptember 5.
● A Lőrinc név típusa: L betűs férfi név / fiúnév
● A Lőrinc név előfordulási gyakorisága: Ritka férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Lőrinc névről? Görgess lejjebb!
A Lőrinc az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Lőrinc névről

● A Lőrinc név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Lőrinc név számmisztikai elemzése:
L ( 3 ) + Ő ( 3 ) + R ( 9 ) + I ( 9 ) + N ( 5 ) + C ( 3 ) = 32 ( 3 + 2 )
A Lőrinc névszáma: 5
A 5-ös szám jegyében született ember életét a korlátlan szabadság jellemzi. Könnyedén veszi az életet: optimista és bizakodó. Szereti (és halmozza is) az élvezeteket: szenvedélyes és titokzatos. Könnyen lázba jön, de lelkesedése hamar el is száll. Sosem tervez hosszú távra, inkább a pillanat örömét élvezi. A szerencse is általában mellé szegődik.

● A Lőrinc név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Lőrinc név ? Jó helyen jársz!
A Lőrinc: 6 betűből álló férfi név / fiúnév
A Lőrinc név hangrendje: magas hangrendű férfi név / fiúnév
A Lőrinc név magánhangzói: I, Ő,
A Lőrinc név mássalhangzói: C, L, N, R,
A Lőrinc név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

A Lőrinc névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Lőrinc névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 248 db L betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 175 női név / lány név és 73 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
L betűs női nevek / lánynevek listája L betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Lőrinc névvel kapcsolatban. a Lőrinc név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Lőrinc név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Lőrinc név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Lőrinc névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Lőrinc név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a magyarországon hivatalosan anyagkönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Lőrinc nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Lőrinc névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!