Joákim - A Joákim név jelentése, Joákim névnapjai, Joákim név becézése és más érdekességek:

● A Joákim név eredete: héber

● A Joákim név jelentése:

Jahve felemel ( A Joakim név alakváltozata )

● A Joákim név becézése / Joákim becenevei:

Jo, Joáh, Jojo, Áki, Áku, Ákuka, Ákika

● Joákim névnapja:

március 20.április 16.július 26.augusztus 16.
● A Joákim név típusa: J betűs férfi név / fiúnév
● A Joákim név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Joákim névről? Görgess lejjebb!
A Joákim az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Joákim névről

● A Joákim név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Joákim név számmisztikai elemzése:
J ( 1 ) + O ( 6 ) + Á ( 1 ) + K ( 2 ) + I ( 9 ) + M ( 4 ) = 23 ( 2 + 3 )
A Joákim névszáma: 5
A 5-ös szám jegyében született ember életét a korlátlan szabadság jellemzi. Könnyedén veszi az életet: optimista és bizakodó. Szereti (és halmozza is) az élvezeteket: szenvedélyes és titokzatos. Könnyen lázba jön, de lelkesedése hamar el is száll. Sosem tervez hosszú távra, inkább a pillanat örömét élvezi. A szerencse is általában mellé szegődik.

● A Joákim név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Joákim név ? Jó helyen jársz!
A Joákim: 6 betűből álló férfi név / fiúnév
A Joákim név hangrendje: vegyes hangrendű férfi név / fiúnév
A Joákim név magánhangzói: Á, I, O,
A Joákim név mássalhangzói: J, K, M,
A Joákim név szótagszáma: 3 szótagú férfi név / fiúnév

A Joákim névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Joákim névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 143 db J betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 80 női név / lány név és 63 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
J betűs női nevek / lánynevek listája J betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Joákim névvel kapcsolatban. a Joákim név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Joákim név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Joákim név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Joákim névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Joákim név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Joákim nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Joákim névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!