Antónia - Az Antónia név jelentése, Antónia névnapjai, Antónia név becézése és más érdekességek:

● Az Antónia név eredete: olasz - latin

● Az Antónia név jelentése:

herceg, fejedelem, elöljáró ( Az Antonius férfinév olasz eredetű női párja )

● Az Antónia név becézése / Antónia becenevei:

Toncsi, Toncsika, Tóni, Ani, Anti

● Antónia névnapja:

február 28.április 29.május 3.május 4.május 10.január 17.
● Az Antónia név típusa: A betűs női név / lánynév
● Az Antónia név előfordulási gyakorisága: Ritka női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni az Antónia névről? Görgess lejjebb!
Az Antónia az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség Az Antónia névről

● Az Antónia név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
Az Antónia név számmisztikai elemzése:
A ( 1 ) + N ( 5 ) + T ( 2 ) + Ó ( 6 ) + N ( 5 ) + I ( 9 ) + A ( 1 ) = 29 ( 2 + 9 ) = 11 ( 1 + 1 )
Az Antónia névszáma: 2
A 2-as szám jegyében született ember élete a szélsőséges ellentétekről szól. Megtalálható benne a jó és a rossz, a siker és a kudarc, a fekete és a fehér, az igen és a nem. Képes anyagi jólétet teremteni önmagának és szeretteinek. Érzékeny lélek, aki szívesen segít másokon, és ezt gyakran elsődleges céljának is tekinti.

● Az Antónia név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt az Antónia név ? Jó helyen jársz!
Az Antónia: 7 betűből álló női név / lánynév
Az Antónia név hangrendje: vegyes hangrendű női név / lánynév
Az Antónia név magánhangzói: A, I, Ó,
Az Antónia név mássalhangzói: N, T,
Az Antónia név szótagszáma: 4 szótagú női név / lánynév

Az Antónia névhez hasonló női nevek / lánynevek

Az Antónia névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 515 db A betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 331 női név / lány név és 184 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
A betűs női nevek / lánynevek listája A betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg az Antónia névvel kapcsolatban. az Antónia név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  az Antónia név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  az Antónia név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány az Antónia névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  az Antónia név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( az Antónia nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna az Antónia névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!