Nimród - A Nimród név jelentése, Nimród névnapjai, Nimród név becézése és más érdekességek:

● A Nimród név eredete: bibliai

● A Nimród név jelentése:

vadász

● A Nimród név becézése / Nimród becenevei:

Nimi, Nimus, Nimó, Nimródka, Nimka, Imró, Imrus, Imó

● Nimród névnapja:

április 28.augusztus 1.november 11.
● A Nimród név típusa: N betűs férfi név / fiúnév
● A Nimród név előfordulási gyakorisága: Rendkívül gyakori férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Nimród névről? Görgess lejjebb!
A Nimród az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Nimród névről

● A Nimród név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Nimród név számmisztikai elemzése:
N ( 5 ) + I ( 9 ) + M ( 4 ) + R ( 9 ) + Ó ( 6 ) + D ( 4 ) = 37 ( 3 + 7 ) = 10 ( 1 + 0 )
A Nimród névszáma: 1
A 1-es szám jegyében született ember életét az egységesség, a határozottság jellemzi. Határozott, kreatív, egyszerű és mégis hihetetlenül összetett személyiség. Győztes típus,aki merész és vállalkozó szellemű. Merészsége miatt hajlamos beavatkozni mások életébe. Veszíteni nem tud, de mivel általában szerencsés mindenben amihez hozzáfog, ritkán is veszít.

● A Nimród név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Nimród név ? Jó helyen jársz!
A Nimród: 6 betűből álló férfi név / fiúnév
A Nimród név hangrendje: vegyes hangrendű férfi név / fiúnév
A Nimród név magánhangzói: I, Ó,
A Nimród név mássalhangzói: D, M, N, R,
A Nimród név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

A Nimród névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Nimród névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 211 db N betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 137 női név / lány név és 74 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
N betűs női nevek / lánynevek listája N betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Nimród névvel kapcsolatban. a Nimród név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Nimród név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Nimród név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Nimród névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Nimród név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Nimród nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Nimród névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!