Margit - A Margit név jelentése, Margit névnapjai, Margit név becézése és más érdekességek:

● A Margit név eredete: görög - magyar

● A Margit név jelentése:

gyöngy ( A Margareta név magyarosodott alakja )

● A Margit név becézése / Margit becenevei:

Margitka, Margó, Manci, Mancika, Manyi, Manyika, Maca, Maci, Macus, Macuska, Manya, Gita, Gitta, Giti, Gitti, Gittácska, Gitka, Gitus, Gréti, Grétike, Gretti

● Margit névnapja:

január 18.január 19.január 28.február 22.június 10.június 20.július 9.július 20.augusztus 26.szeptember 2.október 16.október 17.október 25.november 16.december 30.
● A Margit név típusa: M betűs női név / lánynév
● A Margit név előfordulási gyakorisága: Gyakori női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Margit névről? Görgess lejjebb!
A Margit az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Margit névről

● A Margit név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Margit név számmisztikai elemzése:
M ( 4 ) + A ( 1 ) + R ( 9 ) + G ( 7 ) + I ( 9 ) + T ( 2 ) = 32 ( 3 + 2 )
A Margit névszáma: 5
A 5-ös szám jegyében született ember életét a korlátlan szabadság jellemzi. Könnyedén veszi az életet: optimista és bizakodó. Szereti (és halmozza is) az élvezeteket: szenvedélyes és titokzatos. Könnyen lázba jön, de lelkesedése hamar el is száll. Sosem tervez hosszú távra, inkább a pillanat örömét élvezi. A szerencse is általában mellé szegődik.

● A Margit név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Margit név ? Jó helyen jársz!
A Margit: 6 betűből álló női név / lánynév
A Margit név hangrendje: vegyes hangrendű női név / lánynév
A Margit név magánhangzói: A, I,
A Margit név mássalhangzói: G, M, R, T,
A Margit név szótagszáma: 2 szótagú női név / lánynév

A Margit névhez hasonló női nevek / lánynevek

A Margit névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 371 db M betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 231 női név / lány név és 140 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
M betűs női nevek / lánynevek listája M betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Margit névvel kapcsolatban. a Margit név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Margit név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Margit név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Margit névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Margit név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Margit nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Margit névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!