Dominik - A Dominik név jelentése, Dominik névnapjai, Dominik név becézése és más érdekességek:

● A Dominik név eredete: latin

● A Dominik név jelentése:

az Istenhez tartozó, az Istennek szentelt.

● A Dominik név becézése / Dominik becenevei:

Domi, Domika, Domcsi, Domus, Mini, Minike

● Dominik névnapja:

március 9.augusztus 4.augusztus 8.október 14.
● A Dominik név típusa: D betűs férfi név / fiúnév
● A Dominik név előfordulási gyakorisága: Rendkívül gyakori férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Dominik névről? Görgess lejjebb!
A Dominik az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Dominik névről

● A Dominik név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Dominik név számmisztikai elemzése:
D ( 4 ) + O ( 6 ) + M ( 4 ) + I ( 9 ) + N ( 5 ) + I ( 9 ) + K ( 2 ) = 39 ( 3 + 9 ) = 12 ( 1 + 2 )
A Dominik névszáma: 3
A 3-as szám jegyében született ember örök kételkedő. Mindennel / mindenkivel ellenkezik, és éppen ebből az állandó feszültségből képes megalkotni a legtökéletesebb egységet. Erős a fantáziája, ugyanakkor meglehetősen gyakorlatias is az élet minden területén.  Legfontosabb célja a világ jobbá tétele, az ellentétek megszüntetése és ezért bármikor tenni is képes. A váratlan felemelkedés, az elérhetetlennek vélt siker és gazdagság megtalálása jellemzi.

● A Dominik név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Dominik név ? Jó helyen jársz!
A Dominik: 7 betűből álló férfi név / fiúnév
A Dominik név hangrendje: vegyes hangrendű férfi név / fiúnév
A Dominik név magánhangzói: I, O,
A Dominik név mássalhangzói: D, K, M, N,
A Dominik név szótagszáma: 3 szótagú férfi név / fiúnév

A Dominik névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Dominik névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 223 db D betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 122 női név / lány név és 101 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
D betűs női nevek / lánynevek listája D betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Dominik névvel kapcsolatban. a Dominik név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Dominik név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Dominik név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Dominik névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Dominik név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Dominik nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Dominik névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!